Diş Beyazlatma Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Dişlerinin inci gibi olması ve ışıl ışıl parlaması herkesin arzusudur. Dişlerinin görünmemesi için gülmekten kaçınan insan sayısı çok fazladır. Günümüzde, bu konuda geliştirilmiş olan farklı yöntemlerle diş beyazlatma uygulamalarının yapılması mümkündür. Bu işlem, ev ortamında karbonatla dişleri beyazlatmadan, klinik ortamda; diş minesinin törpülenmesi, lazer uygulaması ve beyazlatma jellerinin kullanılması gibi yöntemleri kapsamaktadır. Dişlerinin daha beyaz görünmesini isteyenlerin tercihi, kalıcı nitelikte ve dişlere zarar vermeyen uygulamaların tercih edilmesi yönünde olmaktadır.

 Diş Beyazlatmayla İlgili Merak Edilenler

Toplum genelinde, diş beyazlatmayla ilgili merak edilen hususlar bulunmaktadır. Bu merak edilen konular arasında; Diş beyazlatma zararlı bir uygulama mıdır? Hangi sıklıkla beyazlatma yapılmalıdır? Beyazlatma işleminin bir sınırı olmalı mıdır? soruları yer almaktadır.

Çok sık olmamak koşuluyla, uygun ve uzun aralıklarla yapılan beyazlatma işleminin sakıncası olmadığı yönünde birleşen uzmanlar, beyazlatma işlemi sonrasında sadece, sıcak ve soğuğa karşı diş hassasiyeti komplikasyonu görülebileceğini ve bunun da işlem sonrasında hemen gözlemlenebildiğini ifade etmektedirler. Bu kısa süre içinde geçen bir hassasiyet olmaktadır. Dişlerde görülebilecek küçük boyuttaki aşınmalar ise, florür uygulaması ile ortadan kaldırılmaktadır.

Ancak uzmanlar, gerekli periyot aralıklarına uymadan, sıklıkla yaptırılan beyazlatma işleminin, dişlerde doku ve mine kaybına neden olabildiği ve bununla birlikte dişlerin kararmasına da yol açabildiği uyarısında bulunmaktadır. Bu hususa dikkat edilmediği ve gereğinden fazla beyazlatma yapılması halinde, dişte doku kaybı yaşanması ve dişlerin grimtrak bir renge dönüşmeye başlaması gibi risklerle karşı karşıya kalınması söz konusu olmaktadır.

 Diş Beyazlatma Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Fazla miktarda diş beyazlatma işlemi uygulanması durumunda, mine dokusu içindeki maddelerin çözünmesi söz konusu olduğu için, diş beyazlaması yerine, zamanla kararmaya başladığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, bazı dişlerin yapısı ve niteliğinden dolayı, belli bir seviyede beyazlayabileceği kabul edilmeli ve gereğinden fazla beyazlatma yapılmamalıdır.

Klinik ortamında yapılan beyazlatma işleminin sıklığı, en fazla merak edilen hususlar arasında yer almaktadır. Uzmanlar, diş beyazlatma uygulamasının, en az 1 – 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmasının uygun olabileceğini ifade etmektedirler. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği unutulmamalıdır.

 Diş Beyazlatma Yöntemleri

Klinik ortamda, lazer kullanılarak veya jeller yardımıyla yapılmakta olan ve bleaching şeklinde ifade edilen kalıcı beyazlatma uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamalar, son dönemlerde diş beyazlatma konusunda en sık tercih edilen yöntemlerdir.

Söz konusu uygulamaların kalıcılık özelliklerine bakıldığında, bu sürenin kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir. Bazı kişilerde birkaç sene kalıcılık mümkün olurken; bazı kişilerin ise, çok fazla sigara, kahve, çay ve kola gibi tüketim alışkanlıkları, bu süreyi olumsuz etkilemekte ve kalıcılık süresini azaltmaktadır. Ayrıca, dişlerin mümkün olduğunca beyaz kalmasını sağlayabilmek için ağız bakımına da çok dikkat edilmelidir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.