Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları

Estetik Diş Hekimliği Uygulamalarının Nitelikleri,

estetik diş hekimliği Günümüzde estetik anlayışı, sürekli bir ivme kazanarak ve gelişerek ilerleyişini sürdürmektedir. Estetik uygulamaların sıklıkla tercih edildiği bölgeler, yüz bölgesi ve dişler olarak ön plana çıkmaktadır. Güzel ve estetik görünümlü dişlere sahip bir ağız yapısı, şüphesiz yüz estetiğinin tamamlayıcı unsurudur.

Düzgün, parlak ve bembeyaz dişlere sahip olmak isteyenler; ortodonti, periodontoloji ve implantoloji gibi farklı estetik diş hekimi uzmanlık alanlarından ve tekniklerinden yararlanmaktadır. Son dönemlerde en fazla uygulanan popüler estetik diş hekimliği uygulamalarına ait kapsamlı bilgiler aşağıda açıklanmaktadır.

 Estetik Diş Hekimliği Uygulamalarının Amacı Nedir?

Estetik diş hekimliği, geleneksel olarak gerçekleştirilen diş hekimliği yöntemlerinden farklıdır. Geleneksel diş hekimliği yöntemleri ile düzgün çiğneme fonksiyonuna sahip sağlıklı dişler amaçlanır. Diş hekimi, diş aralarında boşluk olmaması ve bununla birlikte dişlerin çürümemesi için gerekli tedaviyi uygulamaktadır. Estetik diş hekimliğinin odaklandığı nokta ise daha farklıdır. Bu alanda geçekleştirilen uygulamaların detayları aşağıda yer almaktadır.

 Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları Nelerdir?

           Diş Beyazlatma Uygulaması: Diş estetiğinde en fazla tercih edilen yöntemlerden olan diş beyazlatma uygulaması ile dişlerin doğal renginin beyazlatılarak, daha parlak ve ışıltılı bir görünüme kavuşturulması mümkün olmaktadır.

Soğuk ışık altında ve estetik diş hekimi tarafından gerçekleştirilen bu işlemde, yaklaşık 1 saatte tamamlanmaktadır. Dişlere sürülen özel bir jel yardımıyla, dişlerin içindeki prizmalar arasında biriken ve lekelenmeye neden olan artıkların temizlenmesi ve bu yolla dişlerin beyazlatılması mümkün olmaktadır.

           Implant Uygulaması: Diş implantları, doğal dişlerin en iyi alternatifi olarak kabul görmektedir. Geleneksel protez ve köprü uygulamalarına göre daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlayarak, yüzde doğal bir görünüm yaratmaktadır. Implantlar, kaybedilmiş dişin yerini alması amacıyla, çene kemiğinin içine yerleştirilen, ardından kemikle kaynaşan ve doğal diş kökü gibi görev üstlenen uygulamalardır. Implantlar, dokuya zarar vermeyen titanyumdan üretilmekte ve uygulama bölgesine kolayca uyum sağlamaktadır.

           Gülüş Estetiği Uygulaması: Gülüş estetiği, diş hekimliğinin ve estetik sanatının bir arada uygulanmasıyla, yüze ideal ve özel bir gülüş sağlamaya yönelik estetik uygulamasıdır. Gülüş tasarımı olarak da ifade edilen bu yöntemle, daha sağlıklı ve parlak dişlere kavuşmak mümkün olmaktadır. Diş beyazlatma, porselen lamine diş kaplaması, bonding, zirkonyum diş, pembe estetik, ortodonti tedavisi ve implant diş tedavi yöntemlerinin hepsi gülüş tasarımı ile birlikte kullanılabilen uygulamalardır.

           Porselen Lamina Uygulaması: İstenilen boy, renk ve biçimde hazırlanan tırnak kalınlığındaki porselen tabakasının, dişin ön yüzeyine yapıştırılması ile gerçekleştirilen porselen lamina; Diş beyazlatmanın çözüm olamadığı çok koyu renkli dişlerde, çarpma sonucunda oluşan kırıkların tedavisinde, ön dişlerde görülen aralıkların kapatılmasında ve çürüme, aşınma gibi nedenlerle gülüş hattında kötü görünüm oluşturan dişlerin kaplanmasında sıklıkla uygulanmaktadır.

           Diş Pırlantası Uygulaması: Çok sık tercih edilen bir uygulama olmamakla birlikte, ağız takısı olarak kullanılan pırlanta sadece estetik diş hekimi tarafından uygulanmalıdır. Dişin istenilen yüzeyine, taşın sivri kısmının boyutu kadar bir kavite açılması suretiyle uygulanan ve ömür boyu kullanılabilen bir yöntemdir.

           Incognito Uygulaması: Incognito yaygın bir şekilde kullanılmakta olan lingual tedavi sistemidir. Incognito hem gençlerde hem erişkinlerde uygulanabilmektedir. Nikel içermemesi dolayısıyla anti alerjenik niteliğe sahiptir ve çok kolay temizlenebilir. Tel ve braketlerin, kişiye özel dizaynı sayesinde kullanıcının maksimum konfora erişmesi ve apareylere çok kısa zamanda alışması sağlanmaktadır.

           Pembe Estetik Uygulaması, Estetik bir gülümseyiş, sadece beyaz ve düzgün dişlerle sağlanamamakta, diş etlerinin de dişlerle uyumlu olmasını gerektirmektedir. Estetik diş eti uygulamasına pembe estetik adı verilmektedir. Diş ve diş etlerinin uyumluluğu ve güzel bir gülüş için tercih edilmektedir.

 Estetik Dolgu Uygulaması

Estetik dolgular, çürük dişlerin tedavisinde, dişlerinin formunun biçimlendirilmesinde ve amalgam dolguların değiştirilmesinde sıklıkla kullanılmaktadır. Geliştirilen son teknolojiler ile yapılan dolgular, kişinin kendi diş renginde ve formunda olmaktadır.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.