İmplant Diş Nedir?

dikis-implant.jpg

İmplant Diş

Günümüzde doğal dişlere en yakın diş işlemi olan implant diş fiyatları ile de hastaların yüzünü güldürüyor. Geleneksel köprü ile protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlayan implant diş, yüze doğal bir görünüm kazandırıyor.

Birçok kişinin dişleri ile ilgili problemleri bulunmaktadır. Sağlam ve sağlıklı dişler herkesin hayali olsa da, bu hayale kavuşan kişi sayısı azdır. Birçok farklı neden ile dişlerini kaybeden kişilerin konforlarını yeniden sağlamak için teknolojik yenilikler uygulanmaktadır. Düzenlenen implant diş fiyatları ile kaybedilen dişlere yeniden kavuşmak mümkündür. Çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü, diş yapısına uygun olan malzemelerden tasarlanmaktadır.

 İmplant Diş Nasıl Yapılır?

Protezlere destek olması amacı ile yapılan implant diş fiyatları konusunda araştırma yapan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Dişlerdeki eksiklikleri nedeni ile sorun yaşayan kişilerin bu sorunlarını gidermek ve konforlu bir yaşam sürmeleri için implant diş uygulaması yapılmaktadır. İmplant diş tedavisi, hastanın durumuna ve röntgen ile tetkiklerin sonucuna göre farklılık gösterebilmektedir. Bu uygulamada temel konu, farklı nedenler ile kaybedilen dişlerin yerine uzun süre sağlıklı olarak kullanılabilecek diş köklerinin yerleştirilmesidir.

Eski ya da kaybedilmiş olan dişlerin yerine yapılan implant dişler, titanyumdan yapılan vidalardır. Malzemelerin sağlam olması nedeni ile yapılan implant dişler çok uzun süre sağlıklı ve rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.

Diş hekimleri tarafından steril bir şekilde ufak cerrahi işlemler ile çene kemiklerine yerleştirilen vidalar, 2 – 3 ay içerisinde çene kemiğine tam olarak tutunmaktadır. Daha sonra gerçek bir diş kökünün yerini almış olan implant, üzerine eklenecek olan protezi taşıyacak güce ulaşır. Genelde lokal anestezi ile yapılan implant diş uygulaması, bazı durumlarda genel anestezi ile yapılmaktadır. İmplantı destekleyecek olan kemik ve diş yapısının olması implant diş uygulamasından önce çok önemlidir.

 İmplant Diş Uygulamasının Avantajları

 

İmplant

Bu işlem ile implant proteze sahip olunmaktadır. Dişler kaybedilmiş olsa da, aynı özellikleri ve işlevi taşıyan sabit dişlere sahip olunmaktadır. Başarılı bir şekilde yapılan uygulama sonrasında, gerçek dişten daha fonksiyonlu bir diş elde edilebilir. Bu da konforlu bir yaşam demektir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.