Doğrusu “C”: Diş İpiyle Temizleme Tekniğinizi Kontrol Edin!

c-tipi-dis.jpg

Dişlerinizi diş ipiyle temizliyorsunuz. Bu harika. Ancak diş ipinin dişlerinizden bakteri plağını etkin biçimde temizlemesi için doğru tekniği kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

Parmaklarınızı ağzınıza götüreceğiniz için diş ipini elinize almadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun. Sonra aşağıdaki adımları izleyin:
Yeterli diş ipi kullanın: Yaklaşık 45 cm uzunluğunda bir parça koparın. Kulağa çok fazla gibi gelebilir ancak bir dişten diğerine geçerken temiz bir bölümün olması gerekli. İpin büyük bölümünü istediğiniz elinizin orta ya da işaret parmağına sarın, küçük bir miktarı da diğer elinizin orta ya da işaret parmağına sarın. (Orta parmağınızı kullanırsanız işaret parmağınız serbest kalır ve bu parmağı ipi yönlendirmek için kullanabilirsiniz.)

Dişler arasında kaydırın. Diş ipini zigzag hareketlerle nazikçe dişlerin arasında kaydırın ve ipin dişlerin arasına hızla ya da “pat” diye geçmemesine dikkat edin.

“C” şekli oluşturun. Diş ipini dişinizin etrafına geçirirken bir C şekli oluşturun. Daha sonra diş ipini diş eti çizgisinden dişin üst kısmına doğru yukarı yönde dikkatlice çekin.
İpi sarın. Bir dişten diğerine geçerken, bir elinizin parmağında sarılı olan ipten temiz bir bölümü serbest bırakırken, diğer elinizin parmağına da kullanılan ipi sarın. Baş parmağınızı kılavuz olarak kullanın.
Her iki tarafa da ulaşın. Dişlerinizin arka tarafını da iple temizlemeyi unutmayın.

Doğru tekniği kullandığınız sürece, kullandığınız diş ipinin tipi sizin kişisel tercihinize kalmıştır. Seçim yapılabilecek pek çok tip vardır ve sizin ve ailenizin üyelerinin ihtiyaçlarına uygun çeşitli tipler seçebilirsiniz. Her durumda, doğru tekniği kullanmak dişlerinizin arasındaki yiyecek kalıntılarını çıkarmanıza ve bakteri plağı birikimini temizlemenize yardımcı olacak ve ağız sağlığınızı iyileştirecektir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.