
Güzel gülüşler her zaman estetik diş hekimliğinin çalışma alanlarındandır. Estetik diş hekimi sağlıklı dişleri ifade eder. Diş etlerindeki görünüş bozuklukların önüne geçer ve çözümler sunar. Estetik diş hekimi dişlerinizin şekline ve dudağınıza uyumu ideal olan ve diş renginin koyu olması uygun ilaçlar yardımıyla kısa sürede doğal dişlerinize kavuşmanızı sağlayacaktır. Beyazlatma, doğru ilaçlar kullanılarak diş hekimi kontrolünde yapıldığında dişlerinize hiç bir zararı olmayan bir uygulamadır. Beyazlatma, diş yüzeyinde oluşan renklenmenin giderilmesi işlemidir. Bu renklenmeler çay, kahve veya sigara gibi dış faktörlere veya genetik faktörlere bağlı olarakta gelişmiş olabilir.
Estetik Diş Tedavisi
Estetik Diş ve Estetik gülüş sahibi olmak isteyen hastalar estetik diş hekiminin ve branşının bir araya gelmesiyle estetik diş tedavileri tercih edilmektedir. Normalde hastalar diş hekimlerine, diş çektirmek için veya diş dolgusu gibi durumlarda başvururlardı. Artık insanlar sadece estetik diş hekimi tedavileri için değil, gülüşünden memnun olmadıkları zamanlarda bile gülüş tasarımını yaptırmak adına diş hekimlerine başvurmaktadır.
Estetik Gülüş Nasıl Olmalı?
Estetik bir gülüş ile dudaklar iki yana simetrik açılmalıdır. Özellikle üst dudaklar, diş ve diş etinin geldiği noktaya kadar açmalıdır. Estetik gülüş ile kesinlikle ağız açık olmalıdır. Alt dişler çok fazla görünmemeli ve alt dişlerin fazla görünmesi ise yaşlılık belirtisi vermektedir. İdeal gülüş ise üst dişlerinin göründüğü güzel, sıralı, düzgün ve ten rengi ile diş renginin uyumlu olduğu bir gülüştür. Kişiler, diş etlerinin fazla görünmesinden oldukça rahatsız olması, dişlerde çatlak veya kırıklarının olması, diş renginin ise sararmış olması, eksik dişlerinin olması gibi durumlarda diş beyazlatma, porselen, lamine ve diş kaplama gibi tedavilerinin uygulanması ile estetik dişe ve sağlıklı bir gülüşe sahip olabilirler.
Estetik Gülüş Tasarımı
Estetik Gülüş tasarımı, herkese aynı şekilde uygulanması söz konusu değildir. Kişinin yüzüne ve ağız yapısına göre değişiklik göstermektedir. Kişinin kendi dişlerine ve yüz tipine göre ve yüzün oranlarına göre yakışan diş tipleri vardır. Örneğin yuvarlak bir yüz tipine sahip olan bir hastaya yuvarlak kenarlı diş yapılmamalı yoksa daha köşeli olabilir bu da yüz ifadesine sebep olabilir.