Diş Beyaztlatma Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

dis-4-805x503-1.jpg

Koyulaşan dişler temizlenmesi ve renginin açılması işlemi ile dişlerin beyaz hale getirilmesi işlemidir. Beyazlatma işlemi için kullanılan malzemelerin içinde ki etkenler sayesinde bu işlem rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu şekilde parlak dişler ortaya çıkmaktadır. Uygulamalarda dişlerin yapısı ve uygulama yapılacak kişinin rahatsızlıkları dikkate alınarak yapılması daha uygun olacaktır.

 

 Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanabilir?

dissBeyazlatma tedavisini her kesimden insanların rahat bir şekilde uygulanmasına olanak tanındığı bir tedavidir. Sağlıklı ağız yapısına sahip kişilere uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi dişlerin durumudur. Çürük, diş eti problemi ve aşınmalara bağlı gelişen diş rahatsızlıkları giderildikten sonra diş beyazlatma işlemi uygulanması yapılmaktadır. Bu yönüne dikkate alınmadığı zaman sıkıntılı ağrılar meydana gelebilmektedir. Sarı tonlu dişlerde uygulandığı zaman daha olumlu sonuçlar vermektedir. İşlem uygulanmadan önce doktorla görüşme yaparak uygulamak daha iyi netice almasına etkendir.

 

 Diş Beyazlatma Sonrasında Tüketilmemesi Gerekenler

Kahve, çay ve şarap benzeri ürünlerin tüketimine ilk 2 hafta ara vermek ya da tüketimi minimum seviyelere indirmek gerekmektedir. 2 hafta süresince renklendirici gıdaların kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Mümkün mertebe kullanılmaması önerilmektedir. Diş beyazlatma sonrasında bu tür gıdaların tüketimi alınan sonucu direkt olarak olumsuz etkilemektedir. Bu tür etkenleri dikkate alarak hareket etmek çok önemlidir. Bu tür gıdalar tedavi sonrasında gelişecek olan sorunları önleme noktasında tedbir alınması açısından hassasiyetli bir şekilde uygulanmalıdır. Bu sayede yapılan tedavi boşa gitmemiş olacaktır. Diş sağlığının kalıcı olması bu tür tedbirlerle uzun soluklu olmasında etkin rol oynamaktadır.

 

 Diş Beyazlatma Sonrası Yapılması Gereken Uygulamalar

 

Tedavi sonrasında düzenli bir şekilde dişler fırçalanmalı ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Diş beyazlatma tedavisi yapıldıktan sonra ilk 6 ay boyunca tekrar bir beyazlatma uygulaması yapılmamalıdır. Diş pastası benzeri beyazlatıcı maddelerden uzak durmak gerekmektedir. Tüketilecek olan içeceklerin çok soğuk ve sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Yapılan beyazlatma sonrası tartar ve diğer lekelerin oluşmasına engel olmak için belli aralıklarla muayene olmak gerekir. Uygulamaya bağlı olarak işlem bittikten sonra dişlerin renklerinde koyulaşma olması durumunda 6 ay dolmadan beyazlatma işlemini tekrarlamamak gerekir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.