Diş İpiyle Temizlemek Yeterli Değildir – Dişlerinizi Doğru Fırçalıyor musunuz?

dis-ipi.jpg

Diş ipiyle temizleme ve diş fırçalama, iyi ağız bakımının temel unsurları olarak birbirlerinden ayrılmazlar ve her iki aktivitede de doğru teknik önemlidir. Günde iki defa dişinizi fırçalarken ve günlük olarak diş ipiyle temizlik yaparken doğru teknikleri kullanmak uzun vadede ağız sağlığınızı destekleyecektir.

Çocukluğunuzdan beri dişlerinizi fırçalıyor ve diş ipiyle temizliyor olsanız bile, yıllar içerisinde bazı kötü alışkanlıklar geliştirmiş olabilirsiniz, örneğin çok sert fırçalamak, arka dişleri göz ardı etmek ve diş ipi kullanmayı unutmak gibi.

Dişlerinizi fırçalarken, diş ipi ile temizlik yapmadan önce ya da sonra, aşağıdaki teknikleri hatırlayın:

Diş fırçasını diş eti çizgisine doğru 45 derecelik açıyla tutun.
Dişlerinizi fırçalarken, diş fırçasını dişlerinizin ön, arka ve üst (çiğneme yüzeyi) bölümleri üzerinde nazikçe ileri – geri hareket ettirin. Diş eti çizgisi boyunca sertçe ovalamayın, bu diş etlerinizi tahriş edebilir.

Alt ön dişlerinizin arkasını fırçalamayı (ve diş ipiyle temizlemeyi) unutmayın. Bu alana ulaşmak için fırçanın en üstünde yer alan kılları kullanın. Sıradan bir diş ipiyle bu alanlara ulaşmakta zorlanıyorsanız, diş ipi tutacağı ya da tek kullanımlık aparatlı diş iplerini deneyin.

Tam bir ağız bakımının diğer unsurları arasında dilin fırçalanması yer alır. Bu yolla ferah bir nefese sahip olur ve çürüklere neden olan daha fazla bakteriyi ortadan kaldırırsınız. Ayrıca bakteri plağı birikmesi ya da diş eti hastalığı riskiniz varsa, komple ağız bakımı rutininize antiseptik bir ağız çalkalama suyu eklemek uygun olabilir.

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Doğru Diş İpi Kullanımı

Dişlerin Günlük Olarak Diş İpiyle Temizlenmesi Ağız Kokusuyla Savaşta Yardımcıdır;

Hayatı özgüvenle karşılamak çok iyidir bu nedenle kronik ağız kokusu (halitoz olarak da bilinir) sorunu yaşıyorsanız dişlerinizi günlük olarak diş ipiyle temizlemek için bir nedeniniz daha var demektir. Özellikle diş ipiyle temizleme ağız kokusunun önlenmesinde kilit rol oynayabilir çünkü doğru olarak yapıldığında diş ipiyle temizleme dişlerinizin arasına ve diş etlerinizin çevresine, yani bazı diş fırçalarının yeterince ulaşamadığı yerlere sıkışmış olan küçük yiyecek parçacıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Yiyecek parçacıkları temizlenmediğinde bakteri üretmeye başlarlar, bu da ağız kokusuna neden olur. Elbette sarımsak gibi bazı yiyecekler de vücudunuz tarafından sindirilinceye kadar devam eden ağız kokusuna neden olur.
Ağız kokusu ayrıca ağız kuruluğundan (kserostomi) da kaynaklanabilir. Bazı ilaçların yan etkisi olarak, strese bağlı olarak ya da burnunuzdan değil ağzınızdan çok fazla nefes almanız nedeniyle ağız kuruluğu yaşıyor olabilirsiniz.

Ağız kokusunu önlemenin en iyi yolu iyi ağız hijyeni uygulamalarıdır, bu nedenle dişlerinizi her gün fırçalamayı ve diş ipiyle temizlemeyi unutmayın ve düzenli olarak diş muayenesine gidin. İyi bir ağız bakımına rağmen ağız kokusu devam ediyorsa diş hekiminize ve doktorunuza danışın – bazı durumlarda geçmeyen ağız kokusu bronşit, diyabet ya da karaciğer sorunları gibi ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabilir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.