Çürüğü Önlemek için Her Gün Dişinizi Fırçalayın ve Diş İpiyle Temizleyin

İyi ağız hijyeni genel olarak sağlığınızın önemli bir parçasıdır ve ayrıca dünyayı büyük, sağlıklı bir gülümsemeyle selamlamanıza da imkan verir. Düzenli diş fırçalamayı ve diş ipiyle temizlemeyi bir öncelik haline getirerek diş çürüğü ve diş eti hastalığı riskini düşürüp uzun vadeli fayda sağlarsınız.
Sadece dişlerinizi fırçalamanın yeterli olmadığını unutmayın. Hem diş fırçalamak hem de diş ipiyle temizlemek önemlidir çünkü bu iki işlem ağız sağlığını farklı şekillerde korur.
Neden dişinizi fırçalamanız gerekir: Florürlü diş macunu ile dişlerin fırçalanması, dişlerin üzerinde biriken bakteri plağının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Diş fırçanızı (ya da şarj edilebilir diş fırçası kullanıyorsanız fırça başlığınızı) 3 ya da 4 ayda bir değiştirmeyi unutmayın.
Neden dişlerinizi diş ipiyle temizlemeniz gerekir: Diş ipiyle temizlemek önemlidir çünkü diş ipiyle doğru olarak temizlik yapıldığında bakteri plağı ve dişlerin arasında diş fırçasının ulaşamadığı yerlerdeki yiyecek kalıntıları temizlenir. Bu yüzden, sadece dişinizi fırçalıyorsanız sadece sağlıklı dişler değil aynı zamanda sağlıklı diş etlerine sahip olmak için önemli bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Araştırmalar düzenli olarak diş ipiyle temizlik yapılmasının diş eti hastalığı gelişimi riskini azalttığını göstermektedir.

Önemli olan sürekliliktir. Tercih ettiğiniz diş fırçası ve diş ipini bulun ve çocuklarda iyi diş fırçalama alışkanlığı geliştirmeyi desteklemek için sevdikleri renkler ve çizgi film karakterlerini seçin. Herkes için uygun bir diş fırçası ve dişi ipi tipi vardır, dolayısıyla tam bir ağız bakımı yapmaktan uzak kalmak için bir neden yoktur.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Hakkımızda


Sağlığınıza ve gülüşünüze önem veren ilgili diş hekimliği dallarında uzman hekimlerimiz, rahat ve konforlu bir şekilde tedavi hizmeti sağlamaktayız.




Abone Ol


Dentistiklal kliniğinin tüm haberlerinden haberdar olmak kaydolun.



Design by birsekiz 2020. All rights reserved.